Шахмал болон хагас коксон түлшийг хэрхэн зөв галлах вэ

Шахмал болон хагас коксон түлшийг хэрхэн зөв галлах талаар зөвлөмжийг хүргэж байна. 

Энгийн, уламжлал зуухны галлагаа

  • Галлагаа хийхийн өмнө хүйтэн үнсийг буулгаж, үнсний тосгууртай үнсийг асгаж суллах
  • Зуухны аманд гал асаах модоо өрж, зэрэглэнэ
  • Модон дээрээ 4-5 кг шахмал болон хагас коксон түлшээ хийнэ
  • Зуухны дээд тагийг сайтар хааж, үнсний тосгуурыг 2 см хэмжээтэй нээж агаар оруулна
  • Янданг тогтмол хөөлөх
  • Бэлтгэсэн модоо газ болон цаас, шатах материалаар асаана.

Жич: Монгол гэрт галлагаа хийх бол янданг 7 хоногт 1 удаа хөөлж хэвших, ханан пийшинд галлагаа хийдэг бол сард 1 удаа хөөлж хэвшээрэй.

Төслийн, сайжруулсан зууханд галлагаа хийх заавар

  • Галлагаа хийхдээ хүйтэн үнсийг буулгаж, үнсний тосгуурт байгаа үнсийг асгах
  • Галын хотолд 4-5 кг шахмал болон хагас коксон түлшээ хийнэ
  • Түлшин дээрээ гал асаах модоо хийж бэлтгэнэ
  • Зуухны дээд тагийг сайтар таглаж хаана
  • Галаа урдаас нь болон дээрээс нь шатах материалаар өрдөж асаана.

Жич: Галлагаа хийхдээ яндангийн хаалт, сойлт хэрэглэхгүй байхыг анхаарна уу


Шахмал болон хагас коксон түлшийг хэрхэн зөв галлах вэ
Сэтгэгдэл
АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд chig.mn хариуцлага хүлээхгүй.

Нийт сэтгэгдэл: 0
Шинэ мэдээ